Inițierea procedurii de Evaluare a Impactului asupra Mediului pentru activitatea planificată „Co-incinerarea deșeurilor nepericuloase în cuptorul de ciment al uzinei „Lafarge Ciment Moldova” SA”

Lafarge Ciment Moldova” SA, în calitate de inițiator al proiectului “ Co-incinerarea deșeurilor nepericuloase în cuptorul de ciment al uzinei „Lafarge Ciment Moldova” SA, anunță publicul interesat, despre demararea consultării publice a proiectului Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului, stabilită prin art. 19 din Legea nr. 86 din 29 mai 2014 privind evaluarea impactului asupra mediului. Proiectul propus prevede utilizarea deșeurilor nepericuloase drept combustibil alternativ în procesul de producere a cimentului cu scopul de a micșora consumul de resurse energetice neregenerabile, lichida stocurile de deșeuri și minimiza impactul deșeurilor stocate asupra mediului. Cuptorul de clincher operat „Lafarge Ciment Moldova” SA prezintă anumite caracteristici, care îl fac să fie un echipament foarte bun pentru valorificarea și arderea controlată a combustibililor alternativi. Activitatea planificată se referă la completarea procesului de ardere în cuptorul de clincherizare cu substituirea…

Continue ReadingInițierea procedurii de Evaluare a Impactului asupra Mediului pentru activitatea planificată „Co-incinerarea deșeurilor nepericuloase în cuptorul de ciment al uzinei „Lafarge Ciment Moldova” SA”

End of content

No more pages to load